Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:38 29.09.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA [re: Cene]
Автор PeПиЧka (любимка)
Публикувано10.08.05 16:30  



Това дали няма да ти помогне ( да ме извини автора, но не съм си записала):

СПЕЦИАЛИТЕТ ЗА МНОГО ГОСТИ

Този специалитет е подходящ за посрещане на гости от различни националности,на различна възраст и с различен вкус. Предполагам че ястието ще се хареса на всички.При официални чествания на рожденни дни,специални гости и други изключителни поводи всеки би искал да се представи добре с менюто.С това меню може да се угоди на всички.Рецептата включва няколко вида месо и зеленчуци и различни видове топлинна обработка.Наборът от продукти е специален,но и специалитетът се приготвя при специални случаи.Освен това,написаното по-долу може да служи и като ръководство в готварството.Сигурно очаквате да видите какво е специалнотот тук.Ястието е обемно и се помества в големи плата или в няколко по-малки.За предпочитане е да се поднесе в голямо плато и всеки да си сервира сам със щипка.така ще е най-удобно за всички гости,особено ако са от различни националности и от пръв поглед всекид а разбере какъв е начинът на обработка,какви подправки са използвани и да си избере подходящото според вкуса си.
Ето и необходимите количества продукти за 10 порции (средно по 1 кг продукти за порция,от които след приготвяне се получават по 400г готово ястие).- 1 кг агнешко месо от гърба, 500г свинско месо (котлети от гърба),500г телешко месо (външно и вътрешно филе), 1 цяло пиле около 800 г,400 г телешки език,300 г говежди мозък, 500 г риба(филе), 400 г мляно телешко и свинско месо, 300 г свинско вътрешно филе,300 г черен телешки дроб, 100 г кремвирши,500 г кисело мляко, 200 г сметана, 200г кашкавал, 200 г сирене Крема, 400 г масло,500 мл олио или зехтин, 200 мл бяло вино, 10 яйца, 200 мл прясно мляко, 200г брашно, 200 г макарони, 200г сол,500г гъби(пресни или консервирани), 200 г лук, 100 г чесън, 200г домати (пресни или консервирани),200 г червени пиперки, 1 кг картофи,500г моркови, 250 г зелен фасул,250 г грах, 1 кг прясна зелена салата, 2връзки магданоз, 2 връзки копър, 100 г горчица, 200 г праскови или ананас,200 г лимони.

Приготвяне:

- Агнешкото месо се нарязва на 3 котлетчета,посолява се и се маринова с горчица,лук,100 мл бяло вино, и 100 мл олио.
- От свинското се отрязват 3 пържоли,а останалата част се обезкостява и се нарязва на кръгли филии;всичко се посолява и маринова с лук,горчица,100 мл бяло вино и 100мл олио.
- Външното филе на телешкото месо се нарязва на ивици,които се посоляват,поръсват се със ситно нарязания чесън и магданоз,и се оставят да престоят.-Вътрешното филе на телешкото се нарязва на кръгли парчета с дебелина около 1,5 см,посоляват се,намазват се с малко олио и се оставят да престоят.
- От пилето се изваждат двете бутчета и бялото месо,а останалото се слага да се вари с малко сол.Бялото месо се нарязва на надлъжни парчета и се маринова,а бутчетата се обелват,обезкостяват и начукват.
- Мозъкът се слага да се вари при пилето.
- Рибата се нарязва на малки парчета,които се мариноват със счукан чесън и копър и се посоляват.
- В мляното месо се слага ситно нарязан лук,омесва се добре и се оформят кюфтета.
- Свинското вътрешно филе се почиства от ципата и се нарязва на 6 напречни парчета,които се посоляват и се мариноват с лук.
- Телешкия език се слага при пилето да се вари.
- Когато мозъкът се свари,той се изважда от пилешкия бульон и се оставя да изстине. След това се изважда и пилето се обезкостява. След като се свари и езикът,изважда се и се обелва под студена вода.
- Черният дроб се почиства от ципата и се нарязва на филии с дебелина около 0,5 см.Не се посолява.
- Картофите се слагат цели,обелени да се варят в подсолена вода.След като се сварят,се отцеждат от водата.
- Морковите се варят при езика или при картофите.
- Гъбите се нарязват на дребно и се задушават с малко лук в маслото,като се посоляват и се поръсват с магданоз.
- Зеленият фасул и грахът се задушават в масло.
- Макароните се сваряват в подсолена вода с 50 г масло.
- След като картофите,морковите и езикът се сварят,бульонът се прецежда и се разделя на две части в две тенджери.
- Отделно се разбива 200 мл прясно мляко със 100 г брашно и се изсипва в едната от тенджерите с бульон,като се бърка непрекъснато,докато бульонът се сгъсти. Полученият сос се запържва с масло и се посолява.
- Прасковите (или ананасът) се запържват в масло и към тях се прибавя едно разбито яйце и малко магданоз.
- Кренвиршите се обелват и се нарязват на кръгчета;отгоре се настъргва кашкавал;разбърква се.
- От останалите червени пиперки,лук и домати се рпави гарнитура,като се изпържват в масло и към тях се прибавят сиренето и няколко яйца.Държат се на топло.
- Нареждат се върху скара маринованите агнешки котлетчета,пилешките бутчета,кюфтенцата от мляно месо, парчетата свинско месо и всичко се пече на скара (ако това не е вазможно-нареждат се в тавичка и се пекат на фурна).
- Останалите меса и черният дроб,предварително посолени и оваляни в брашно,се пържат в тиган.
- Пилешкото бяло месо се панира в смес от яйца с настърган кашкавал и се пържи непременно в масло.
- Мозъкът се разделя на две части: едната част се панира в сместа, приготвена за панирането на пилето,а другата се задушава в масло.
- Езикът се нарязва на филии- половината от тях се панират в същата смес за пилето,а върху останалите се настъргва кашкавал и се запичат.
- Половината парчета риба се пекат във фурна или на скара, а останалите се панират.
- Нарязаното на ивици телешко месо се запържва и към него се прибавят малко сметана и малко от задушените гъби.
- Половината кисело мляко се разбива със сол и копър и се сервира в сосиера към зелената салата (измита и нарязана на едри парчета).
- Към двата соса се добавят останалата сметана,запържено масло и малко лимонов сок.
- Кренвиршите с настъргания кашкавал се запичат с малко масло в умерена фурна.
- Печените пилешки бутчета и панираното бяло месо от пилето се подреждат върху платото без всякакви подправки-така приготвени те са подходяща храна за хора, болни от жълтеница,жлъчка,черен дроб и др.(изключение рпави панираното месо).

След акто всичко се приготви се подрежда върху платото- ако то не е достатъчно голямо,отначало се сервира само половината от приготвените ястия,за да се избегне претрупването,което би затруднило гостите при избора. В отделни купички се поднасят гарнитурите от картофи,макарони и зеленчуци.сосовете също се поднасят отдлено в купички или сосиери,като се поддържат топли през цялото време.Изобщо домакинята поддържа вечерята топла,като непрекъснато допълва това което е свършило.След всичко прочетено до тук,надявам се,сте разбрали предимствата на този специалитет.След приготвянето му можете винаги да очаквате отлична оценка.
На тези които ще се решат да приготвят всичко това,пожелавам успех и разбира се BON APETIT



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Помощ , имам гости в събота! Cene   10.08.05 15:03
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   10.08.05 15:36
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA cene   10.08.05 15:50
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   10.08.05 16:12
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Cene   10.08.05 16:22
. * Re:хапки zver4o   10.08.05 16:29
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA alys   10.08.05 23:27
. * Kredor??? Cene   11.08.05 11:56
. * Re: Kredor??? KREDOR   11.08.05 12:04
. * Re: Kredor??? Cene   11.08.05 12:08
. * Re: Kredor??? Cene   11.08.05 12:09
. * Re: Kredor??? Иpeтo   11.08.05 12:28
. * KREDOR-Ирето Cene   11.08.05 12:41
. * Re: KREDOR-Ирето Иpeтo   11.08.05 14:30
. * Re: Kredor??? alys   11.08.05 21:58
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Пoли   13.08.05 21:40
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA french girl   11.08.05 10:47
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   11.08.05 11:00
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA MamaBuba   10.08.05 15:48
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA PeПиЧka   10.08.05 16:12
. * Винаги си скривам по 1-2 руландинки,защото на голя zver4o   10.08.05 16:25
. * Re: Винаги си скривам по 1-2 руландинки,защото на голя PeПиЧka   10.08.05 16:34
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Cene   10.08.05 16:32
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA PeПиЧka   10.08.05 16:38
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA PeПиЧka   10.08.05 16:30
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA cene   10.08.05 16:36
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   10.08.05 16:44
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA cene   10.08.05 16:50
. * отивам си zver4o   10.08.05 16:50
. * Re: мерси за рецептите, зверчо! Пoли   11.08.05 01:55
. * Re: мерси за рецептите, зверчо! Cene   11.08.05 11:51
. * разби ме!!!! ДжoДo   11.08.05 08:30
. * Re: разби ме!!!! PeПиЧka   11.08.05 08:51
. * На око... zver4o   11.08.05 09:21
. * Re: На око... PeПиЧka   11.08.05 11:49
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Anet   10.08.05 16:51
. * Re: За халката от ориз ? 1 jena   15.08.05 13:14
. * Re: За халката от ориз ? Пoли   17.08.05 01:37
. * Re: Перфектно е ! 1 jena   17.08.05 09:30
. * Re: Перфектно е ! zver4o   17.08.05 11:20
. * Re: Перфектно е ! Пoли   17.08.05 17:04
. * Re:Специално за Cene arrid   10.08.05 17:23
. * Re:Специално за Cene Cene   10.08.05 17:57
. * Re:Специално за Cene arrid   10.08.05 18:23
. * Re:Специално за arrid Cene   11.08.05 11:48
. * Re:Специално за arrid arrid   11.08.05 19:10
. * Re:Специално за Cene zver4o   17.08.05 11:24
. * ОТчЕТ НА СЪБОТНИЯ ДЕН! Cene   18.08.05 14:21
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.