Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:55 29.09.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA [re: Cene]
Автор PeПиЧka (любимка)
Публикувано10.08.05 16:12  



Е, 8 не е чак толкова много. Ние сме 5-ма всеки ден по три пъти най-малко на масата.
Моят съвет е като начало с аперитива да сервираш освен салата и други предястия. Сега избора е голям. Само като идея: чушки бюрек, пържени и подлучени тиквички, шницел или рулца от патладжан, пълнени домати с извара или сирене крема, лозови сърмички. Да има за всеки вкус по нещо. Всичко сервирам в плата, а всеки сам си слага в чинията от това, което му харесва, а на мен ми остава време да се завъртя в кухнята и да довърша това онова

Ако се ровнеш в архива ще намериш чудесни рецепти за основни ястия, но не забравяй, че домакинята си ти Познаваш най-добре гостите си и знаеш предпочитанията им. Имаш време да решиш какво да бъде ястието
с кайма, пилешко, телешко и т.н.
На мен много ми допадат следните рецепти, които съм си копнала от клубчето и много благодаря на авторите:

Бързи пилешки филенца на фурна
Автор BabaYaga (зла вещица)
Публикувано 04.02.05 09:54



Закупуваме от близкия магазин охладени пилешки гърди, в количества, необходими да задоволят хранителните нужди на домочадието. Прибираме се бодро вкъщи, разопаковаме, нарязваме по дължина на две и подправяме - сол, черен пипер и чесън на прах (предполагам, че и натъркване със скилидка ще свърши работа, но тогава няма да са толкова бързи).
Подправените филенца намазваме с майонеза, без да я щадим много-много и като внимаваме да не омажем и цялата кухня. След това ги овалваме в галета и ги слагаме в тавичка.
Междувременно сме се сетили да загреем фурната до 200 градуса. Пъхаме тавичката със замах, поглеждаме часовника и отброяваме 20-25 минути до времето, когато ще трябва да извадим филенцата.
Обираме овациите.

Тема Отг: Rulandinkite na Goljam Tatko
Автор to4ica

Дата Fri Mar 19 00:11:57 2004
От IP 212.72.210.66


Така им викаха баба и мама,Бог да ги прости,а рецептата е от прадядо ми.Не че е нещо несрещано,даже мисля,че е широко разпространена,но ние си я обичаме по сантиментални причини.Предавам оригиналния запис само с променен правопис:
Продукти: месо - телешки шол, гъби /ако няма горски - печурки/,яйца,магданоз,кисели краставички, моркови,чесън.
Месото се нарязва на тънки филии,начукват се тънко и се посоляват със сол и черен пипер.
Плънка: гъби,варени яйца,чесън,магданоз,накълцани със сатъра, моркови и кисели краставички,може и парченца шунка от бут/последното е по-късно допълнение от средата на миналия век/.
Над всяка филийка се поставя от плънката, навива се стегнато на рула и се връзва със суров копринен конец.Запържват се леко в малко зехтин и се нареждат в голямата йена.Заливат се с вино и хладка вода,прибавят се чер пипер и дафинов лист и се задушават в печката на слаб огън до събота сутринта.

Сега поясненията от личните ми впечатления по приготвянето /сега и аз така ги правя/:
Горски гъби,които може да ги няма, са пресни манатарки и булки,евентуално сърнели.Сега обикновено ги няма...Киселите краставички са кисели от туршия, а не
мариновани от буркан.В плънката морковите и краставичките режеха на тънки ивици с дължината на руландинките и ги завиваха цели.Парченцата свинска шунка от бут са с големината на телешките филийки и се поставят върху тях,но аз ги пропускам.Виното е доброкачествено десертно червено, "голямата йена" е една огромна тенджера от йенско стъкло с капак, която и досега е оцеляла и ми върши чудесна робта, но предполагам,че и в глинен гювеч ще стане чудесно.До събота сутринта означава една цяла нощ, в днешно време по избор на готвача, когато му дойде вдъхновението и приятелите му са свободни на другия ден! Колкото до значението на суровите копринени конци, никога не го разбрах, а вече няма кого да питам.Така че си го правя с обикновени,които, разбира се, се махат после.
От дългото задушаване на много слаб огън всичко става много крехко.Сервира се с цели, сварени в телешки бульон картофи.
Винаги си скривам по 1-2 руландинки,защото на голямата маса от "голяма йена" обикновено нищо не остава...Студени и нарязани на колелца също са много вкусни.Простичко,но добро ядене е, когато се събират голям брой близки хора и си мирише на нещо семейно...:)

Пробвала съм -> и съм обрала овациите

Лично мое мнение -> за гости не бих пробвала рецепта!
Успех!



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Помощ , имам гости в събота! Cene   10.08.05 15:03
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   10.08.05 15:36
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA cene   10.08.05 15:50
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   10.08.05 16:12
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Cene   10.08.05 16:22
. * Re:хапки zver4o   10.08.05 16:29
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA alys   10.08.05 23:27
. * Kredor??? Cene   11.08.05 11:56
. * Re: Kredor??? KREDOR   11.08.05 12:04
. * Re: Kredor??? Cene   11.08.05 12:08
. * Re: Kredor??? Cene   11.08.05 12:09
. * Re: Kredor??? Иpeтo   11.08.05 12:28
. * KREDOR-Ирето Cene   11.08.05 12:41
. * Re: KREDOR-Ирето Иpeтo   11.08.05 14:30
. * Re: Kredor??? alys   11.08.05 21:58
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Пoли   13.08.05 21:40
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA french girl   11.08.05 10:47
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   11.08.05 11:00
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA MamaBuba   10.08.05 15:48
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA PeПиЧka   10.08.05 16:12
. * Винаги си скривам по 1-2 руландинки,защото на голя zver4o   10.08.05 16:25
. * Re: Винаги си скривам по 1-2 руландинки,защото на голя PeПиЧka   10.08.05 16:34
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Cene   10.08.05 16:32
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA PeПиЧka   10.08.05 16:38
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA PeПиЧka   10.08.05 16:30
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA cene   10.08.05 16:36
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA zver4o   10.08.05 16:44
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA cene   10.08.05 16:50
. * отивам си zver4o   10.08.05 16:50
. * Re: мерси за рецептите, зверчо! Пoли   11.08.05 01:55
. * Re: мерси за рецептите, зверчо! Cene   11.08.05 11:51
. * разби ме!!!! ДжoДo   11.08.05 08:30
. * Re: разби ме!!!! PeПиЧka   11.08.05 08:51
. * На око... zver4o   11.08.05 09:21
. * Re: На око... PeПиЧka   11.08.05 11:49
. * Re: HELP!IMAM GOSTI V SUBOTA Anet   10.08.05 16:51
. * Re: За халката от ориз ? 1 jena   15.08.05 13:14
. * Re: За халката от ориз ? Пoли   17.08.05 01:37
. * Re: Перфектно е ! 1 jena   17.08.05 09:30
. * Re: Перфектно е ! zver4o   17.08.05 11:20
. * Re: Перфектно е ! Пoли   17.08.05 17:04
. * Re:Специално за Cene arrid   10.08.05 17:23
. * Re:Специално за Cene Cene   10.08.05 17:57
. * Re:Специално за Cene arrid   10.08.05 18:23
. * Re:Специално за arrid Cene   11.08.05 11:48
. * Re:Специално за arrid arrid   11.08.05 19:10
. * Re:Специално за Cene zver4o   17.08.05 11:24
. * ОТчЕТ НА СЪБОТНИЯ ДЕН! Cene   18.08.05 14:21
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.