|
Тема |
Re: Гарнитура за миди [re: 3изи] |
|
Автор | Mapти (Нерегистриран) | |
Публикувано | 08.08.05 16:33 |
|
|
Мидите се консумират със сосове, предимно гъсти.
1.Майонеза, горчица, ситно нарязани кисели краставички и разбърквате, като леко разреждате с сока от сварените миди. Лимон на вкус.
2. Доматено пюре, ситно нарязан лук и малко сок от сварените миди + лимон на вкус.
Може да се сервира като гарнитура или смесено с мидите.
Важно: мидите са тежка храна, когато се консумират за пръв път или се консумират рядко да се приемат в малки количества. При прекаляване последствията се дължат на количеството, а не на отравяне. Преминава до 24 часа след преяждането.
|
| |
|
|
|