|
Тема |
Re: Как се прави пиле с ориз [re: ani] |
|
Автор |
Macтep (ultimate) |
|
Публикувано | 31.07.05 01:14 |
|
|
ПИЛЕ С ОРИЗ
=================
Пилето се размразява, измива се добре, нарязва се на порции, подсушава се и се осолява леко.
В тенджерка се изсипва 1 каф. чашка олио, загрява се добре и се изпържва месото до леко зачервяване.
Месото се изважда и в мазнината се слага 1 глава лук, нарязан наситно, посолява се.
Когато лукът леко поомекне се изсипва оризът, който предварително трябва да е промит в няколко води и добре отцеден и, по възможност, подсушен.
Оризът се пържи докато лукът започне да става златист.
Изсипват се 3 ч.чаши вода и се добавя едно пилешко бульонче.
Оставя се да заври. Когато заври, огънят се намалява до слаб и така се вари 5 мин.
Пилешкото месо се подрежда в тавичка, поръсва се с черен пипер и върху и около него се изсипва оризът.
Пече се при температура 180°С, по средата на фурната, с нагряване отгоре и отдолу.
Пече се докато оризът попие водата.
След изваждане от фурната се наръсва с половин връзка пресен магданоз.
Така се прави пиле с бял ориз.
Ако искаш малко разнообразие, винаги можеш да добавиш след запържването на ориза и преди слагането на водата 1/2 ч.л. червен пипер, 2 домата, обелени и нарязани на ситни кубчета, 1-2 зелени чушки тип Сиврия (с тънки люспи), в реда, в който ги описвам.
Така ще направиш пиле с ориз по мексикански. За да е пълна картината не е лошо да добавиш и една нарязана люта чушчица (ако всички ядете люто, ако не - спестяваш си я докато проядете .)
Успех!
|
| |
|
|
|