|
Тема |
Re: Как се правят полуготовите торти. [re: Пeшo] |
|
Автор |
Debora () |
|
Публикувано | 12.07.05 05:48 |
|
|
Виж дали ще намериш по името на тортата в Гугъл нещо. Втори вариант - ако имаш готови блатове в кутията и прахообразно вещество само в едно пликче, то търси цифри в упътването, те ще трябва да са количеството мляко, в което да разтвориш крема, а после само се слепват блатовете. Ако прахообразните са две то по-голямото ще рразредиш с повечето количество мляко (обикновено със студено мляко се правят), но по-малкото може да трябва да се разбие в размекнато масло, или пък студено мляко (срищала съм и двата варианта, като това обикновено е глазурата на тортата).
Има такива, които са с един блат и крема се излива и става като парфе, други с по 3 блата, прах за крем, плодове, глазура (обикновено тя е в малко пакетче). Почти да забравя, в някои има пликчета с течност, тя обикновено е за сиропиране на блата, и такива с настърган шоколад или бисквити наронени, те са за украсата.
Или пък напиши какво има в кутията и ще гадаем какво да правиш :-).
Трети вариант, дай името на тортата, пък като ходя при гърците ще видя дали има такава и ще взема упътването.
|
| |
|
|
|