|
|
| Тема |
Re: Киевска торта [re: Иpeтo] |
|
| Автор |
alys () |
|
| Публикувано | 30.06.05 23:30 |
|
|
|
Въпреки, че я направих, тази торта си остава едно голямо предизвикателство за мене. Блатът трябва да стане (май) като целувки и кремът съвсем не се просмуква в блата. Трябва да разбиеш мнооого добре белтъците, които трябва да са предварително охладени (това го разбрах, след като изядохме вкусотията). Като реша да я правя отново, ще пробвам с брашно, вместо с нишесте. Аз не се справих перфектно с блатовете, но няма страшно - трябва да сте изключително злояди, за да не я хапнете, независимо от резултата. Гледай само да не се препекат блатовете, че тогава ... май няма да може да се яде . Дано си спец по отношение на целувчените блатове, ама да те предупредя за всеки случай - не трябва да отваряш фурната, докато се пекат блатовете, защото температурата е от голямо значение за правилното изпичане. На глупавата ми печка Терма й е изгоряло осветлението, отвън почти нищо не се вижда, та ми беше изключително трудно да следя процеса на печенето (е, трябва нещо да ми е виновно ). Но в крайна сметка, ометохме тортата за отрицателно време . Успех! И да разкажеш подробности!
| |
| |
|
|
|