|
Тема |
Re: Масло от маргарин [re: gal] |
|
Автор |
Eдин_ (такъв) |
|
Публикувано | 18.06.05 16:32 |
|
|
С тебе едно време си приказвахме вече по този въпрос. Хайде да не започваме отново, защото не получаваме информацията от едни исъщи източници или ако са едни и същи, ти четеш едно, а разбираш друго. Глупаво е обаче да казваш, че "всяка хидрогенизирана мазнина ... спада към транс-мазнините", защото това не е вярно. Хидролизираните мазнини не са транс-мастни киселини. Можеш да хидролизираш всякаква мазнина. При процесът на хидролизиране на мазнините, за да се получи маргарин по класическата технология, се получават и (допълнително, също така) транс-мастни киселини, където е и проблемът. Но много компании използват технологии, при които транс-мастните киселини се отстраняват или образуването им се предотвратява. Напоследък има, например, много видове нехидролизирани маргарини. Това личи по цената на съответните маргарини, защото производството им е скъпичко.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.Редактирано от Eдин_ на 18.06.05 16:38.
|
| |
|
|
|