|
Тема |
Re: Масло от маргарин [re: Eдин_] |
|
Автор |
Macтep (ultimate) |
|
Публикувано | 17.06.05 22:02 |
|
|
Не виждам нищо чудно или неестествено, такива мазнини лесно могат да бъдат хомогенизирани до обща субстанция.
Въпросът е какъв точно е смисълът от това действие. Да е хигиенен - не виждам, да е икономически - също, освен ако количеството мътеница не е твърде голямо, а тогава действието си губи смисъла.
Всъщност, ако разбиеш само мътеницата с олиото ще се получи вид майонеза, това е ясно на всеки. При това по-скоро растителна, защото животинските мазнини са доста по-малко от растителните. А и като се добави маргаринът, който е от растителни мазнини, значи нещата стават твърде растителни.
Проблемът е в това, че е 100% доказано, че маргарините са точно толкова вредни, колкото и животинските мазнини, следователно по-добре е да се ползва ограничено чисто масло, отколкото такива подозрителни смеси...
|
| |
|
|
|