|
Тема |
Масло от маргарин |
|
Автор |
Eдин_ (такъв) |
|
Публикувано | 17.06.05 17:09 |
|
|
Една леля ме гръмна преди малко, като разказа следното:
500 г твърд маргарин, размекнат (но не разтопен)
1 чаша растителна мазнина
1 чаша мътеница (матан) -- това, което остава след биене на масло
Лошото е, че в България последното не се продава май никъде. В много страни правят такова нещо (не по класическата технология, разбира се) и го продават наред с другите млека. На английски става дума за buttermilk.
Смесва се всичко яко и се поставя в кофички от маргарин.
Аз това нещо не мога да си го представя като масло, не мога да повярвам и въобще не можах да разбера тази кака дали не се будалка и какво разбира под масло въобще. Но се навих да пробвам и да видя какво чудо ще се получи.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
|
| |
|
|
|