Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:01 04.11.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Още подробности за тортата) [re: alys]
Автор Mushu (злюка-гадюка)
Публикувано11.06.05 22:21  



Ще отговоря тук на всички въпроси, нали може?:)

За печенето на блатовете:
Температурата беше така, както препоръчваха рускините - първо 175, после 150.
Не се печаха толкова дълго, в никакъв случай, не повече от час на блат, плюс това аз печах по два наведнъж. :-))
Пекох ги в тавата на печката, върху оризова хартия, на която изсипвах с лъжица и оформях в кръгла "блатова" форма. На око. :-)) Предполагам, може и в тортена форма, но препоръчвам горещо използването на оризовата хартия и нищо друго.
Как пекох два блата наведнъж? (Ноу-хауто е на мъжа ми). Първият се слага по описания начин в тавата на фурната. След 20-на минути, когато "хване", се вади и с помощта на асистент листът оризова хартия внимателно се плъзва върху решетката на фурната; решетката се пъхва в по-долната й част, а тавата с новия, втори блат - в по-горната. :))
Според мен по-добре 3 блата, отколкото 2 свръхдебели, които може и да не се изпекат като хората.
Не стана прекалено маслено, и аз се бях уплашила - блатовете са много големи и някак си "поемат" от маслеността на крема, а той изглежда твърде малко за тях - така и трябва да бъде явно. Само леко намазах между тях и отгоре. Яде се като слънце, вЕрвайте ми.
За кашуто - ами купих го от пазарчето "Св. Седмочисленици" в София - сурово кашу, май 2.60 за 100 грама, купих 200 и обявих, че това количество се равнява на 2 чаши, както е в рецептата. Накълцахме го с уреда за кълцане на лук, ако се сещате.
Хайде, правете я тортата, никак не е сложна, само шубето е голямо предварително.

Ante porcos margaritas meas mitto.


Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Киевска торта Mими   23.05.05 16:26
. * Re: Киевска торта Ginger   23.05.05 18:03
. * Re: Киевска торта Пoли   24.05.05 02:34
. * Re: Киевска торта Mими   03.06.05 14:28
. * Re: Киевска торта мими   08.06.05 10:32
. * Re: Ето я Киевската торта :) Mushu   08.06.05 18:47
. * Re: Ето я Киевската торта :) coлeтka   11.06.05 19:53
. * Re: Ето я Киевската торта - i az da pitam Chrissi   11.06.05 20:11
. * Re: Ето я Киевската торта :) alys   11.06.05 21:35
. * Re: Още подробности за тортата) Mushu   11.06.05 22:21
. * Re: Още подробности за тортата) alys   11.06.05 23:51
. * Re: Още подробности за тортата) Mushu   12.06.05 11:13
. * Re: Още подробности за тортата) alys   12.06.05 12:44
. * Re: Още подробности за тортата) Stefanie   12.06.05 14:20
. * Много е вкусна! alys   21.06.05 01:12
. * Re: Много е вкусна! Meli   21.06.05 17:41
. * Re: Много е вкусна! alys   21.06.05 20:12
. * Re: Много е вкусна! Meli   22.06.05 18:14
. * Re: Много е вкусна! Mepи   23.06.05 18:19
. * Re: Много е вкусна! Meli   25.06.05 13:31
. * Re: Още подробности за тортата) вeчнo-oтcлaбвaщa   14.06.05 07:52
. * Re: Още подробности за тортата) Mushu   14.06.05 18:43
. * Още рецепти за Киевска торта alys   22.06.05 08:09
. * Re: Още рецепти за Киевска торта Иpeтo   22.06.05 10:23
. * Re: Още рецепти за Киевска торта Meli   22.06.05 18:20
. * Re: Киевска торта Иpeтo   30.06.05 23:05
. * Re: Киевска торта alys   30.06.05 23:30
. * Re: Киевска торта Иpeтo   01.07.05 00:06
. * Re: Киевска торта alys   01.07.05 12:06
. * Re: за белтъците Mushu   01.07.05 21:57
. * Re: за белтъците alys   01.07.05 22:43
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.