|
Ще отговоря тук на всички въпроси, нали може?:)
За печенето на блатовете:
Температурата беше така, както препоръчваха рускините - първо 175, после 150.
Не се печаха толкова дълго, в никакъв случай, не повече от час на блат, плюс това аз печах по два наведнъж. :-))
Пекох ги в тавата на печката, върху оризова хартия, на която изсипвах с лъжица и оформях в кръгла "блатова" форма. На око. :-)) Предполагам, може и в тортена форма, но препоръчвам горещо използването на оризовата хартия и нищо друго.
Как пекох два блата наведнъж? (Ноу-хауто е на мъжа ми). Първият се слага по описания начин в тавата на фурната. След 20-на минути, когато "хване", се вади и с помощта на асистент листът оризова хартия внимателно се плъзва върху решетката на фурната; решетката се пъхва в по-долната й част, а тавата с новия, втори блат - в по-горната. :))
Според мен по-добре 3 блата, отколкото 2 свръхдебели, които може и да не се изпекат като хората.
Не стана прекалено маслено, и аз се бях уплашила - блатовете са много големи и някак си "поемат" от маслеността на крема, а той изглежда твърде малко за тях - така и трябва да бъде явно. Само леко намазах между тях и отгоре. Яде се като слънце, вЕрвайте ми.
За кашуто - ами купих го от пазарчето "Св. Седмочисленици" в София - сурово кашу, май 2.60 за 100 грама, купих 200 и обявих, че това количество се равнява на 2 чаши, както е в рецептата. Накълцахме го с уреда за кълцане на лук, ако се сещате.
Хайде, правете я тортата, никак не е сложна, само шубето е голямо предварително.
Ante porcos margaritas meas mitto.
|