|
|
| Тема |
Re: Може и с патладжани [re: лил] |
|
| Автор |
fortuna_ (заслужена) |
|
| Публикувано | 26.05.05 23:03 |
|
|
|
Тлъсто, смляно агнешко месо. Запържват се 3 глави ситно нарязан лук( 3 стръка пресен лук) в 2-3 супени лъжици олио. Когато лукът е наполовина готовсе прибавя 1 чаша ориз, каймата и малко вода (1 кафена чашка). ато понабъбне ориза се маха от огъня и се добавя по желание :черен пипер, магданоз, джоджен - 3- 4стръка нарязан, ако е пресен, или 1-2 чаени лъжички сух стрит.
Патладжаните, измити, нарязани на кръгчета или филийки, посолени и престояли да се отцеди черния горчив сок, се овалват в малко брашно(аз ги пържа без брашно) и се пържат в горещо олио. Реди се ред изпържени патладжани, ред кайма и т.н. най- отгоре патладжани. Залива се с вода и малко доматен сок (патладжана въви много с домат) даже може и домати на колелца да покрият съда. Пече се във фурната и накрая се залива с 2-3 разбити яйца
Същата рецепта е и за тиквички.
| |
| |
|
|
|