| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Може и с патладжани [re: лил] | 
                 |  
| Автор | 
fortuna_ (заслужена) | 
 |  
| Публикувано | 26.05.05 23:03 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Тлъсто, смляно агнешко месо. Запържват се 3 глави ситно нарязан лук( 3 стръка пресен лук) в 2-3 супени лъжици олио. Когато лукът е наполовина готовсе прибавя 1 чаша ориз, каймата  и малко вода (1 кафена чашка). ато понабъбне ориза се маха от огъня и се добавя по желание :черен пипер, магданоз, джоджен - 3- 4стръка нарязан, ако е пресен, или 1-2 чаени лъжички сух стрит. 
 Патладжаните, измити, нарязани на кръгчета или филийки, посолени и престояли да се отцеди черния горчив сок, се овалват в малко брашно(аз ги пържа без брашно)  и се пържат в горещо олио. Реди се ред изпържени патладжани, ред кайма и т.н. най- отгоре патладжани. Залива се с вода и малко доматен сок (патладжана въви много с домат) даже може и домати на колелца да покрият съда. Пече се във фурната и накрая се залива с 2-3 разбити яйца  
 Същата рецепта е и за тиквички.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |