|
Тема |
няма нужда да го кълцаш! [re: Moни] |
|
Автор | aлaбaлa (Нерегистриран) | |
Публикувано | 21.05.05 16:02 |
|
|
аз измивам магданоза, изтръсквам го добре от водата, разстилам го да изсъхне и после го замразявам в пликчета на порции колкото за едно готвене.
докато водата от миенето се изпари, магданозът леко повяхва, губи тургур и много лесно се подрежда на малки китки, сгънати на две, в отделни торбички.
увивам торбичките така, че да остане колкото може по-малко въздух и ги редя в една кутия.
замразеният магданоз е много крехко нещо, много лесно се борави с него - реже се и не залепва по ножа, ръцете и цялата дъска за рязане... много по-удобен е от пресния, а вкусът му си се запазва добре.
докато се отцежда от водата след миене можеш да го попрегледаш само за по-груби дръжки и да ги отстраниш.
когато е замразен по-фините дръжчици си се нарязват и употребяват заедно с листенцата.
|
| |
|
|
|