Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:42 13.07.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА [re: SUNY]
Автор Meчo_Пyx (Пухкавичък)
Публикувано15.05.05 17:20  



Ето още дна рецепта, която не е много по-различна, от тази, която dexter_sum ти е дала, само ще добавя една тънкост при приготвянето на супата.

50 гр масло
1 с.л. зехтин
1 кг стар лук, нарязан на много тънки кръгчета
около 1,2 л бульон пилешки или телешки
1/2 ч.ч. сухо шери
за всяка порция супа по една филийка франзела
около 40 гр настърган пармезан
около 120-130 гр много ситно настърган чедар или грюйер
1 с.л. много ситно нарязан магданоз

Загряваш зехтина и маслото в широк и дълбок тиган, добавяш лука и го пържиш около 45 минути, че и повече. Ето това е което иска тази супа. Лукът да омекне много хубаво и да се карамелизира леко. От тук се получава специфичния й аромат. Става на каша, това, да не те притеснява.
След това добавяш бульона, шерито (вкъщи никой не пие такова чудо, специално за супа не купувам, така че слагам бяло вино), ако ти се струва, че е много гъста, добавяш и вода. Оставяш всичко да кипне, намаляваш котлона, похлупваш и оставяш да къкри около 30 мин. Опитваш как е на сол, щото ако ползваш готов бульон, няма нужда да солиш обикновено, но ако е пресен, преценяваш.
Междувременно подреждаш филийките на предварително загретия грил. Печеш от едната страна и обръщаш, като изпечената вече страна, поръсваш обилно с пармезана. Държиш на грила докато се постопи сиренеро и стане хрупкава филийката.
След като разсипеш в купички супата, поставяш по една филийка със сиренето нагоре, поръсваш с чедъра и магданоза, поръсваш черен пипер, ако искаш и сервираш.
Ние я харесваме и честичко я готвя.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Френска ЛУЧЕНА СУПА SUNY   13.05.05 13:12
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА dexter_sum   13.05.05 14:10
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА вecи   13.05.05 15:07
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА бypkaнчe   13.05.05 15:07
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА dexter_sum   13.05.05 15:15
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА suny   13.05.05 16:24
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА dexter_sum   13.05.05 16:32
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Cпacka   13.05.05 16:59
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Eдин_   13.05.05 17:06
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Cпacka   13.05.05 17:40
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Eдин_   14.05.05 17:11
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Cпacka   16.05.05 10:57
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Eдин_   16.05.05 11:44
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Cпacka   16.05.05 16:09
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА momi4e   13.05.05 20:30
. * Фен Almira   13.05.05 21:10
. * Re: ??? suny   14.05.05 08:01
. * Re: ??? Almira   18.05.05 22:53
. * Re: ??? Sapiens   19.05.05 13:41
. * Re: ??? Almira   19.05.05 16:46
. * Re: ??? Sapiens   19.05.05 22:40
. * Re: ??? Xм   19.05.05 22:54
. * Re: ??? Sapiens   20.05.05 00:24
. * Re: ??? ah   19.05.05 17:51
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА eзepo   14.05.05 11:04
. * п.п. корекция eзepo   14.05.05 11:06
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА Meчo_Пyx   15.05.05 17:20
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА ah   17.05.05 12:23
. * Re: Френска ЛУЧЕНА СУПА awesome   17.05.05 12:26
. * off Kaпaчkaтa™-1OO% Kaпaчka™   17.05.05 12:35
. * Re: off Eдин_   19.05.05 02:12
. * Защо? Kaпaчkaтa™-1OO% Kaпaчka™   19.05.05 15:09
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.