|
Тема |
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб? [re: Cиcи] |
|
Автор |
Eдин_ (такъв) |
|
Публикувано | 15.05.05 11:02 |
|
|
Като уври, слагаш в отделен съд (достатъчно голям тиган или тенджера) малко мазнина да се загрее, запържваш в нея една ситно нарязана глава лук (може и по-малко, в зависимост от количеството боб). После слагаш лъжица брашно. Като се позапържи брашното, добавяш лъжичка червен пипер, по желание малко чесън, поразбъркваш, и малко (почти веднага) след това слагаш боба с част от течността, в която е врял. После разбъркваш добре и изчакваш малко, за да видиш колко е гъст. Ако е много гъст, добавяш от течността, докато започне да ти харесва. Не знам слагала ли си подправки при варенето. Ако не си, сложи накрая чубрица или копър. Магданоз също му отива, но може да наръсиш яхнията с пресен при сервиране. Не е задължително, но е много желателно да му сложиш и домати -- зеленият боб обича киселко. Просто вземаш леко разредено пюре, домати от консерва или пресни настъргани или нарязани домати и ги слагаш при лука и другите неща малко преди да сложиш боба.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.Редактирано от Eдин_ на 15.05.05 11:02.
|
| |
|
|
|