|
Тема |
Re: Баница с точени кори [re: gybka] |
|
Автор |
medusa (Мамино Меде) |
|
Публикувано | 29.04.05 23:03 |
|
|
Ъ? В смисъл най-обикновена баница ли искаш да направиш? С купени кори ли? Ако да:
Аз я правя в два варианта:
І-ви
Разбърквам бучица сирене с 3-4 яйца (често в тази смес слагам и няколко лъжици кисело мляко с малко сода ако ми се яде по-мека и пръхкава баница)
Отварям корите, напръсквам най-горната с вода, слагам 2-3 лъжици плънка, свивам на две и навивам на рулце. Така докато се свършат корите. Баничките нареждам в тавата (намаслена) в спирала баничка по баничка отвън навътре. Ако остане плънка, намазвам отгоре. Пека на най-силно в Раховеца :)
ІІ-ри
В намаслена тава слагам 2-3 кори. Ъгълчетата им стърчат извън тавата. Слагам малко натрошено сирене, пак две кори, пак сирене, пак две кори, пак сирене, докато се свършат сиренето и корите. Ъгълчетата, които до сега стърчат ги подгъвам вътре в тавата. Нарязвам с нож на квадрати. Поливам с олио тук таме. Отделно разбърквам 3-4 яйца (и малко сол) с малко повече от половин шишенце газирана вода (от малките) и с тая смес заливам баницата. Пека на най-силно.
Първи вариант по-мяза на домашна, особено ако има кисело мляко и сода, вторият вариант малко прилича на софийската баница. Зависи от настроението коя ми се яде повече и тази правя :)
Редактирано от medusa на 29.04.05 23:05.
|
| |
|
|
|