|
Тема |
Re: Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприва [re: Sapiens] |
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) | |
Публикувано | 27.04.05 14:33 |
|
|
Имам въпрос - опитвал ли си преди да сложиш ролцата да се варят, да ги запържиш до златисто ? Иначе не остават ли малко сурови ...???
Рецептата е доста интригуваща - дори по "агнешко време"  
Като реванш към твоята рецепта - ето още една от архива на глуба - от Di5 :
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=gotv&Number=1939045301&page=&view=&sb=&part=all&vc=1
ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ ПЪЛНЕНИ СЪС СПАНАК И ГЪБИ
Пилешките пържоли се посоляват, поръсват се с черен пипер и се нареждат в купа, между тях се слага накълцани скилидки чесън и се заливат с малко соев сос. Оставят се за час-два в хладилника. (Аз ги оставям само докато приготвя плънката)
За плънката задушаваш зелен лук, спанак, много ситно нарязани гъби(може и без гъби), ако искаш можеш да добавиш и ситно нарязано сварено яйце.
Взимаш пържолите и във всяка една слагаш по малко от плънката, навиваш на ролце, и забождаш от двата края клечки за зъби. Овалваш в галета (ако към галетата се добави и малко сусам става още по вкусно) и леко ги изпържваш. После ги нареждаш в тавичка и печеш.
Коментарии: Да от гърди. Ако са по дебели и неоформени е хубаво да се начукат малко. А за пърженето, сигурно може и без него, на мен така ми я казаха рецептата. Може би просто няма да имат този златист загар който се получава от пърженето. Може да пробваш да запържиш само няколко, другите да ги сложиш направо за печене и да сравниш. Като си помисля, ако направо се сложат да се пекат няма смисъл да се увалват и в галета.
|
| |
|
|
|