|
Тема |
Re: Телешки Джолан [re: Almira] |
|
Автор | 1 жeнa (Нерегистриран) | |
Публикувано | 25.04.05 13:29 |
|
|
Имам тази рецепта, мисля, че е от архива ...???
Но не ме питай, какво значи "чипетка" и как точно се приготвя, макар, че продуктите за нея са дадени :-) Може би другите клубари ще помогнат ....?
Бограч гулаш (Рецептата на Лаци)
Продукти
0.5 кг обезкостен телешки джолан
50 мл олио
150 г лук
350 г картофи
2 скилидки чесън, 1 чушка, 1 домат,
кимион, целина, червен пипер
чипетка (Приготвя се от 1 яйце, 60 г брашно, сол)
Лукът, нарязан ситно, се запържва в мазнината с подправките, домата, чушката и 100 мл вода. Добавят се телешкото, нарязано на кубчета, чесънът и кимионът. След като сместа омекне, се слагат картофите, също на кубчета, и се долива вода. Готви се на слаб огън. Накрая се добавя наронената чипетка.
Явно рецептата е унгарска - фирмена
Успех !
|
| |
|
|
|