|
Тема |
Re: Питане [re: Zвeзднa] |
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
|
Публикувано | 23.04.05 18:02 |
|
|
1. Препечен, по възможност черен хляб, намазва се с масло и се слага отгоре хайверът. Въпросният хайвер да е много добре охладен, често го сервират в купичка, сложена в по-голяма купа с лед.
2. Варени картофи, срязани на две (ако са малки) или на резени (ако са по-големи), отгоре - масло и от хайвера. Някои ползват и сметана, хм...
3. Варени яйца, срязани на половинки, и нататък - както по-горе.
Всички тези вариации на тема хайвер се поднасят като ордьовър и задължително - с водка :)) Също много добре охладена, да се "точи" в чашата.
Всъщност някои школи на хайверояди го употребяват и с шампанско... не знам. Аз съм стар дървен традиционалист в тази насока.))
Е, разбира се, не е зле да има и други ордьоври, че иначе хайверът ще свърши много бързо... забравих да кажа, че се сервира с малка лъжичка, която според канона не трябвало да е метална, за да не му променя вкуса... препоръчват лъжичка от слонова кост.
Ох, що не вземе на мен някой да ми подари една кутийка хайвер...
Ante porcos margaritas meas mitto.
|
| |
|
|
|