Деси, някои хора могат да ти обясняват надълго и нашироко напр. колко успокояващо е да бродираш гоблен, а на теб това да ти се струва най-изнервящото нещо на света. Същото е и с готвенето.
Може би просто не обичаш да готвиш, а трябва да го правиш по задължение. Проблемът не е в теб.
Мисля, че най-доброто решение в случая е ако има някой вкъщи, който да се заеме с тази задача, защото когато не обичаш нещо, едва ли е толкова лесно да започнеш да го обичаш.
Виждам обаче, че искаш да се научиш, което е много важна крачка.
Дори най-важната.
Затова аз ще ти препоръчам нещо, което ще бъде компромис, нещо в средата.
Опитай в началото с нещо много лесно и просто, но наблегни на украсата и дизайна.
Сигурна съм, че това ще промени отношението ти към готвенето.
Можеш да направиш най-обикновени пържени или варени яйца, но украсени по някакъв нестандартен начин. Настроението, което ще ти доставят ще те увлече за нови опити.
А пък и да ти кажа нещо друго - не е толкова голяма беда, че не ти се готви.
Голяма работа! Живеем в 21век, все пак.
Все повече и повече навлизат полуготовите храни, какво като не си сготвила манджа от времето на баба си.
По-важни са много други неща.
Ще ти напиша една много лесна рецепта като за начало.
1. Пускаш си някаква много готина музика, която те зарежда и ти носи настроение.
2. Започваш изпълнението на следната рецепта:
Огратен
1 кг картофи
1 ч.ч. прясно мляко или сметана
1/2 пак. прясно масло
150 гр. сирене,
4 яйца,
малко кашкавал
галета
черен пипер, сол , магданоз - каквито подправки обичате
Обелваш картофите и ги сваряваш добре.
Намачкваш ги или ги нарязваш на дребно. Добавяш маслото, сиренето, млякото и сметаната. Не забравяй подправките.
Намазваш една тавичка с олио и поръсваш с галета.
Изсипваш сместа с картофите.
В оригиналната рецепта върху сместа се чукват яйцата и яденето се пече докато яйцата се опекат, след което се поръсва с кашкавал, магданоз и каквото искаш.
Аз го правя като разбия още в началото яйцата и млякото и объркам всичко това в сместа. Поръсвам с кашкавала и запичам. Просто на нас ни хареса повече така.
Хубаво е да се поднесе топло, но имай предвид, че ако запичаш кашкавала, ястието ще мирише много апетитно, но когато започнеш да го режеш, кашкавалът ще стане на конци и изобщо рязането е трудно и доста неугледно.
Затова аз винаги питам какво предпочитат - добър външен вид и студен кашкавал, или обратното.
Ако си имала търпението да изчетеш всичко до тук и ако се заловиш със задачата да приготвиш тази леснотия, ще ти пожелая успех!
|