|
Тема |
Re: Марината за пиле на грил? [re: Бyбoлинa] |
|
Автор |
Eдин (такъв) |
|
Публикувано | 12.04.05 17:29 |
|
|
На мен специално не ми трябват твоите уроци по микробиология. Нищо не ти пречи, вместо надуто и необосновано да твърдиш на действието на лактобацилус булгарикус върху месото, да обясниш с две думи какво е то и защо. И накрая да се смилиш над нас, невежите и да кажеш дали същото може да се постигне с лактобацилус ацидофилус, например.
А това:В отговор на:
обясних в кратце защо действа и как се лизират мускулните влакна на пилето за грил
никога не си го правила. Погледни какво си писала и си опресни паметта.
Киселото мляко прави месото по-крехко благодарение на киселинното си съдържание. Ако обаче месото се държи вътре много дълго, точно поради киселината белтъците се денатурират и месото се стяга. Предимство на киселото мляко е, че не е с чак толкова висока киселинност и тази опасност не е толкова голяма.
Не ми е ясно как Laktobacillus bulgarcus лизира мускулните влакна и като гледам, в научната литература липсват публикации по тази тема. Не искам повече да се обясняваш, само дай източника.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
|
| |
|
|
|