|
Тема |
Моля за помощ и консултация за силиконовите форми |
|
Автор | 1 жeнa (Нерегистриран) | |
Публикувано | 29.03.05 18:23 |
|
|
Първо, да се похваля, че си купих силиконови форми (2 за кекс и 1 за разни други печива, също и две "килимчета" за фурната или за правоъгълна тава) - предполагам, че са качествени, защото са с гаранция 10- и 15 години.
Второ, моля за помощ и консултация за използването им. Досега не съм използвала такива, въпреки че отдавна си мечтаех за тях.
Прочетох внимателно упътването и разбрах, че преди първата употреба трябва да се намажат (поръсят) внимателно с мазнина, както и да се използват до посочените градуси 260. И да се сложи нещо под тях, преди да се напълнят, за да се транспортират по-лесно до фурната. Имало някакви пръстени, които се слагали на кръглите форми, за по-голяма устойчивост. Ако някой знае какво представляват и от къде могат да се купят в БГ ...??? Защото когато си купувах формите - питах за такива пръстени, но продавачите не бяха чували за такова чудо.
Да се измиват с неутрален препарат (?)
Ще съм много благодарна на клубарите, ако ме подпомогнат с ценни практически съвети по използването и подръжката на тези мои силиконови придобивки, за да не направя някой гаф от незнание.
Има ли разлика за рецепти на вкуснотии приготвени в традиционни и в силиконови съдини ...??? Грябва ли нещо специално да знам ???
|
| |
|
|
|