|
Тема |
Re: хайвер? [re: Eдин] |
|
Автор |
MилkaЧoko (лилава краВа) |
|
Публикувано | 22.03.05 15:53 |
|
|
хм...аз пак по мой стар навик - да се обадя в теми, в които не разбирам
преразказвам това, което наскоро ми беше обяснила майка ми:
100г хайвер (не знам дали има различни видове) се разбърква добре с мекото на две филии хляб, предварително накиснати във вода и изстискани. Добавяме ситно нарязан лук - тук имаше някаква врътка - в някои случай става горчиво, а в други не - мисля, че трябваше да е нарязан (за да си е сокът в него), а не настърган или смлян. Това цялото нещо си го разбъркваме добре до що-годе хомогенна смес, включваме миксера и започваме на тънка струя за добавяме олио. Не знам колко :), но вероятно като вземе да става ще му проличи.
По принцип така се получава хайвероподобна смес, която е малко тежичка - все пак има доста олио. Затова към сместта, продължавайки да миксираме добавяме и бутилка (200мл) газирана вода - цялото нещо пръхва видимо.
Като цяло нещо подобно беше, аз лично не съм го правил никога, но все някой ден... :). За количества съставки нямам идея по колко от кое:)).
Е, дадох основата - тук сега експертите ще си кажат мнението, ще променят, добавят и дават идеи :).
И на мен ми е интересно да прочета развитието, така че...давайте :)
|
| |
|
|
|