Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:33 10.11.25 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема За постите: скариди на грил с цитрусов сос
Автор Eдин (такъв)
Публикувано15.03.05 18:16  



2 портокала
2 праскови (може и от компот)
1 халапеньо накълцано наситно
2 с.л. червен лук и той наситно
1 скилидка чесън и тя наситно
1 ч.л. пресен розмарин -- и той
1 с.л. зехтин
750 г. средноголеми скариди
1 чаша пресен портокалов сок
1 с.л. зехтин
1 китка пресен розмарин без стъблата
5 скилидки чесън пресовани
1/4 ч.л. смлян черен пипер
Растителна мазнина

Настържете кората на портокала, обелете го, нарежете го на резени и после на по-дребни парчета. Обелете и нарежете прасковите (ей затова стават и от компот).

Разбъркайте заедно 2 с.л. от настърганата портокалова кора, нарязания портокал, прасковите халапеньото, лука, чесъна и зехтина. Покрийте и замразете.

Обелете скаридите и ги почистете.

Смесете останалата кора от портокал, сока от портокал, зехтина, розмарина, чесъна и черния пипер в плитка паница или в голяма пластмасова торбичка. Добавете скаридите. Покрийте или затворете. Изстудявайте за ок. 30 мин, като от време на време раздрусвате или обръщате скаридите.

Извадете скаридите от маринатата. Маринатата я кипнете на силен огън за 1 мин.

Сложете скаридите в ръчна скара, намазана с мазнина и ги изпечете в покрит грил на средно силен огън (170 до 200 градуса Целзий) по 5 мин. на страна, овлажнявайки ги с марината. Сервирайте с цитрусовия сос.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.


Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* За постите: скариди на грил с цитрусов сос Eдин   15.03.05 18:16
. * Re: За постите...въпрос... Mitre   15.03.05 18:41
. * Re: За постите...въпрос... Eдин   15.03.05 22:03
. * Само от любопитство... 4avdar4e   15.03.05 21:45
. * Re: Само от любопитство... nelka   15.03.05 22:00
. * Re: Само от любопитство... lPA   15.03.05 22:07
. * Отговор набързо nelka   16.03.05 02:34
. * Re: Отговор набързо lPA   16.03.05 03:20
. * Re: Отговор набързо Eдин   16.03.05 09:57
. * Re: Само от любопитство... Eдин   15.03.05 22:04
. * Re: Само от любопитство... 4avdar4e   15.03.05 22:07
. * Re: Само от любопитство... Гинec   15.03.05 22:21
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Mишo Шaмapa   16.03.05 12:27
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос пak Mитpe   16.03.05 21:55
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос пak Mитpe   16.03.05 21:57
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос pety   16.03.05 13:07
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Eдин   16.03.05 16:53
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос liki   16.03.05 23:15
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Eдин   16.03.05 23:18
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос илиaнa   17.03.05 10:55
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Eдин   17.03.05 11:36
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Eдин   17.03.05 12:30
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Mишo Шaмapa   17.03.05 14:58
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Eдин   17.03.05 15:59
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос бypkaнчe   17.03.05 17:47
. * Re: За постите: скариди на грил с цитрусов сос Eдин   17.03.05 21:18
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.