|
Тема |
Как мариноваш агнешко? [re: roнзo] |
|
Автор |
BИ (Църна Маца) |
|
Публикувано | 02.03.05 23:22 |
|
|
Ха!!! Да не би да живееш на острова?
Аз я знам оная будка на Красно Село, от едно време... !
Извинявам се, че посещавам темата със закъснение. Дойдох тази вечер пак - познай защо - защото в къщи много им харесали кюфтетата от миналия път. Затова днес купих пак агнешка кайма (да усъвършенствам рецептата), много пресен джоджен, пресен магданоз, и ... кимион пак не взех (да ми се не види!). Капнах им малко зехтинче докато ги пекох, защото изглеждаха сухички. Обаче голямата грешка беше, че забравих да взема пресен лук, ами пак ги правих със стар лук. Но нищо... изядоха се много успешно!
Следващия път целта ми ще бъде да не забравя кимиона и пресния лук. Пък за кашкаваленото сирене изобщо не ми беше хрумвало - може и на кюфтета да върви :) Сигурно ще станат по-сочни. Иии... това за "възбуденото" и набъбналото ми хареса А пък за "квото пиеш" съвсем :) Много е важно ястието да се хапва с подходящо пийване. Обичам да има цялостна хармония :)
Много ми допадна начина ти на обяснение :)) Обясни, моля те, повече за месенето на каймата. Майка ми казва, че не трябвало да "ми цвърчи" между пръстите, и добре че ми го каза предния път, че да знам :) Месенето... все едно е хляб, така ли го месиш? Колко време го месиш, как знаееш кога е омесено достатъчно? И ми хареса, че трябва да отлежи в хладилника. Предполагам не в камерата, или?
И освен всичко друго, което ми се ще да те питам, ще питам:
- Как мариноваш агнешко? Моля разкажи!
I am taking a minimalistic approach to minimalism. Редактирано от BИ на 02.03.05 23:50.
|
| |
|
|
|