|
Тема |
Пиле салтимбока [re: Дoмakиня] |
|
Автор |
Lois () |
|
Публикувано | 25.02.05 14:54 |
|
|
Пробвай това! Рецептата е италианска, но е леко видоизменена по разбираеми причини. Филето се разцепва на две /да стане по-тънко/, дори може леко да се начука. Отгоре посоляваш, поръсваш с подправка / аз изполвам риган/, слагаш един тънък резен прошуто /аз сложих сушен бут на Карол/, завиваш на стегнато руло, фиксираш с клечка за зъби. Когато завиеш всички рула, овалваш в брашно, слагаш в тиган масло и зехтин в равни количества, като почне маслото да прави мехури, слагаш рулата в тигана. Зачервявш от всички страни, и изсипваш ок.150мл бяло сухо вино. Намаляваш огъня и задушваш ок. 10-15мин. Прекрасно става, моите гости вече няколко пъти си оглозгват клечките /тези, дето ги използваш за фиксиране/
|
| |
|
|
|