|
Тема |
Re: tortata e strahotna....... [re: a_n_d_r_e_a] |
|
Автор | Mим (Нерегистриран) | |
Публикувано | 25.02.05 11:29 |
|
|
Моята също стана страхотна. Блатът след изпичането почти на спадна, изобщо не е ставал като кратер или кошничка (както преди писаха някои). Кремът отгоре стана доста по-дебел и много пухкав. Използвах Paradies creme на Д-р Йоткер - Шоколад - 74 г и Ванилия - 65 г. Като разбих първо ваниловия пудинг с млякото, ми се получи нещо много гъсто и еластично, направо като ластик. Обаче като го смесих с разбитата сметана - 250 мл (Hopla сладкарска), се получи пухкав хомогенен крем.
Тортата наистина е божествена. И моят мъж каза, че никога не е ял подобна вкусотия. Правих я преди почти 3 седмици, а той все още разправя на разни познати каква торта съм била направила. А имайте предвид, че не си пада особено по торти и сладкиши - с такова нещо него не можеш да го съблазниш. Но явно тази е по-различна от всички останали! Смятам да я направя пак другата седмица за 8 март - поводът си заслужава! 
А дали спада блатът мисля, че зависи от времето за печене. Струва ми се, че ще спадне, ако е недопечен. Не си спомням колко точно минути съм пекла моя, но по едно време реших, че съм го прегорила дори - замириса на препечено. Обаче като го извадих от формата, всичко беше ОК. Първите 15-ина минути пека само на долен реотан, после включвам и отгоре - може и това да има значение...  
|
| |
|
|
|