|
Тема |
Re: Руло Стефани [re: Jennifer] |
|
Автор |
Sapiens (бивш Sapiens-s) |
|
Публикувано | 24.02.05 22:58 |
|
|
Май всичко постепенно се рационализира.
Струва ми се, че това руло като технология скоро ще бъде атавизъм.
Все по-често чувам, че правят т.н. руло във вид на отделни големи порции.
В смисъл, че вече не изглежда като руло, а по-скоро нещо като голямо кюфте, което е обвито около цяло твърдосварено яйце и традиционната плънка около него.
И, както казваш, и каймата, и пълнежът са изцяло въпрос на импровизация.
Че то на готвенето точно това му е хубавото - импровизацията...
Забравих да допълня, че съгласно една много стара рецепта готовото за слагане във фурната руло (или рула) се полива с препържено олио.
Защо - не зная, но знам, че става вкусно.
 Редактирано от Sapiens на 24.02.05 23:00.
|
| |
|
|
|