| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Не разбирам! [re: Cлyчaйнa Mинyвaчka] | 
                 |  
| Автор | Mим (Нерегистриран) |   |  
| Публикувано | 19.02.05 16:01 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Защо изобщо се хабите да варите цвеклото? Аз го настъргвам сурово заедно с други зеленчуци от сорта - ряпа (всякакви видове - бяла, черна, червена), алабаш, керевиз, моркови, поливам със зехтин (може и олио) и оцет или пресен лимонов сок и става страхотна салата! Наричам я "Витаминозен бум". Всички тези зеленчуци са полезни сурови. Или имате нужда от сварени витамини? Една такава салата ме изправя на крака, когато усетя, че почвам да се разболявам. Вместо зехтин или олио може да се сложи майонеза, но тогава вече не е толкова здравословна...
 А от цвеклото - сурово! - става и страхотен сок, много е полезен за прочистване на черния дроб и др. Може да се смеси с ябълков, морковен и т.н.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |