|
Тема |
Re: пица-как я правите [re: Reni] |
|
Автор | Пpoлeт (Нерегистриран) | |
Публикувано | 11.02.05 19:39 |
|
|
У дома харесваме пицата по-хрупкава, затова правя тестото без подобрители - на килограм брашно слагам половин литър хладка вода, кубче мая и чаена лъжичка сол. Добре омесеното тесто разпределям на четири и слагам в намаслени найлонови торбички в хладилника. То е по-хубаво, когато е престояло така поне няколко часа, а може да стои и няколко дни.
Когато ще правя пицата, разтеглям на ръка или с точилка парче тесто до големината на тавата, колкото мога по-тънко. Намазвам с кетчуп-чили и разхвърлям отгоре шунка, бекон, задушени пресни гъби, лук на тънки кръгчета, поръсвам с готова подправка за пица/съдържа риган, мащерка и босилек/ и настъргвам обилно кашкавал. Слагам в загрята фурна и пека 12-13 минути на 250 градуса.
Имаше период, в който дъщеря ми живееше само с тази пица. Слава Богу, вече е на възраст, в която държи на тънката си талия повече, отколкото на пицата, та се храни по-здравословно.
|
| |
|
|
|