|
|
| Тема |
Re: Кекс "Кралица Елизабет" [re: Пoли] |
|
| Автор | Me4e (Нерегистриран) | |
| Публикувано | 10.02.05 16:41 |
|
|
|
Правих кекса "Елизабет"по4ти веднага след като Поли публикува рецептата и оттогава го направих още 2 пьти.Направи ми впе4атление,4е вси4ки споделят опита си и рещих и аз ..
аз ли4но се уверих,4е категори4но брашното трябва да е то4но 2 4аши и захарта наполовина,т.е. в кекса-1/2 4аша,а в глазурата-1/3 4а6а /кафява/.
Вторият пьт го направих вместо с фурми сьс сушени праскови/Между другото,там,откьдето ги купих,имаше невериоятно разнообразие на сушени плодове/банани,папая,киви,каисии,пьпеш/
Стана невероятно вкусен,пак така специфи4ен като с фурмите,но с друг аромат.Опитайте!Аз смятам другия пьт да пробвам с "коктейл" от папая,пьпеш и кайсия.
Задьлжително се варят оба4е,за6тото тези плодове са доста сухи.Водата,в която се варят, се слага в кекса/Нали и без това има в рецептата 1 4аша вода/
Поздрави на вси4ки Елизабетки!  
| |
| |
|
|
|