|
Тема |
Re: Торта "Крем а ля крем" [re: sylvi] |
|
Автор |
Пoли (минаващ) |
|
Публикувано | 08.02.05 02:30 |
|
|
sylvi,радвам се,че ти е харесала!
Не знам рецепта за торта,която да се казва "Бойка",но със сигурност ще намерим рецепта за мек блат. Всъщност,попиването на крема от блата зависи от самия крем до голяма степен,а мекотата на пандишпановия блат,от напояването на блата. Има блатове,които не се нуждаят от напояване,но обикновенния пандишпан би трябвало да се напои. Става много добре с разреден ликьор или ароматен по-силен алкохол (ром,коняк). На млади години просто напръсквах пандишпана с водата от компот.
Някои кремове на маслена основа трудно попиват или почти не попиват. Други(крем англезе) попиват много добре и почти изцяло. Подозирам,че ако тази торта е била с крем от заквасена сметана, причината за попиването е самия крем.
Като споменах за мек блат,който не се нуждае от напояване,този в рецептата на дъщеря ми е такъв. Забележи,че в рецептата има масло. Получава се нещо като кексово тесто,а не точно пандишпан в класически вид.Добави какао със шоколад и ще имаш шоколадов блат!
Колкото до шоколадово меко тесто, се сещам за брауни...
|
| |
|
|
|