|
|
| Тема |
Re: акула [re: venii] |
|
| Автор |
SilverElf (DecusEtTutamen) |
|
| Публикувано | 24.01.05 15:35 |
|
|
|
800 гр. филе от акула - продават го прясно във ХИТ за около 8 лв. за кг.
сол
черен пипер
50 гр. сметана
1 бучка масло около 30-40 гр.
бяло вино
3 скилидки чесън
малко ябълков оцет
Осолявате рибата със сол и черен пипер. Нарязвате филето на пържоли и задушавате в маслото до зачервяване. 5 мин преди да махнете от котлона заливате със сметаната и бялото вино, оставяте докато се сгъсти леко да остане на мазнина.
Изваждате филето от соса и подреждате в чиния. В още топлия тиган изсипвате накълцания чесън и оцет. Заливате!
Като количество излиза около 600 гр.
Бон апети!
| |
| |
|
|
|