|
Тема |
Re: Днес купих някакво пуешко [re: anbra] |
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
|
Публикувано | 23.01.05 11:09 |
|
|
Можеш да го запечеш с картофи във фурна. Можеш да го запечеш и под друга форма, но изиксва повече време:
Приготвяш предварително смес от: 1 ч. ориз, 200 г. гъби (ситно нарязани), 1 морков, магданоз, черен пипер, джоджан (непременно), 1 кубче зеленчуков бульон, мазнина. Всечко се задушава добре. След което се вземат 2 или 3 листа кисело зеле (най големите), поставят се отдолу във йенската тава, изсипва се готовата смес и се завива отгоре също със зелеви листа. Около тази добре обвита смес се нареждат парчетата пуешко месо. Залива се с 4 ч. вода и се покрива с фолио. Пече се на 180-200 градуса коло 2 часа, след това се маха фолиото и се допича докато остане на мазнина. Вместо зеле аз използвам и кожата от пуйката, когато има такава. Със зелеви листа става също сполучливо. Можеш освен месото около голямата зелева "сърма" да сложиш и няколко картофа, цели лукчета или всичко каквото се сетиш. Става превъзходно...
|
| |
|
|
|