|
Тема |
Re: Торта "Крем а ля крем" [re: Пoли] |
|
Автор |
sylvi (мълчалива) |
|
Публикувано | 07.01.05 19:57 |
|
|
Благодаря ти Поли Нямах търпение да изчакам до днес за отговорът ти и опитах тортата още вчера вечерта Блата се надигна много интересно-по стените на тавичката за печене и стана като кошничка, но после се развали формата и трябваше да орежа краищата. Не бях сигурна за градусите които си дала дали са F или C, пекох го на 370Ф може и затова така да е станало, а и самият блат се получи много, много тънък. В крема сложих 500 гр сметана вместо 250 но стана супер и за заливката използвах сметана за кафе но не мисля че това разваля рецептата, напротив - кувертюрът стана много вкусен и се реже лесно Каквото се получи ще бъде изпробвано днес, но се съмнявам че ще има много общо с оригиналната торта Ще докладвам след дегустацията
Поли, преди няколко пъти правих една страхотна торта по твоя рецепта - с мед, орехи и стафиди, домочадието е лудо за нея, но загубих някъде рецептата...дали ще можеш да я постнеш пак? Помня всички продукти с изключение на грамажите и не искам да объркам нещо импровизирайки
Мерси!
|
| |
|
|
|