|
Тема |
Re: Торта "Крем а ля крем" [re: sylvi] |
|
Автор |
Пoли (новак) |
|
Публикувано | 07.01.05 01:02 |
|
|
Значи,сметаната не е за кафе в никакъв случай. Тук сметаната за кафе е 10%-на най-много. Такава няма да се разбие точно никога. Използва се течна сметана за разбиване,а значи,35% минимум.Мисля,че в България имаше Хопла която се разбива.
За формата...Моята не е алуминиева определено ,а и размера не е особенно от значение-това е стандартна кръгла тортена форма. По-важно е,формата да е с клип и да се отваря,иначе ще си я ядете от тавата-тортата е мека и няма да се извади.
В хладилника ми престоява тортата една нощ. Не знам колко е минимума,но ви препоръчвам да не е по-малко-трябва и време да се стегне-там няма желатин все пак...
Колкото до шоколада...Съвсем не е задължително да е готварски. Аз използвам шоколадов чипс-полусладък.Със всякакъв шоколад, момичета, ще стане,но с хубав шоколад ще стане по-хубаво. Шоколада може да се стопи и на водна баня,но аз лично го топя в микровълновата на функция-размразяване. В никакъв случай не на котлона!Направо си добавете към него малко течна сметана и в микровълновата!
Силви,брендито не е принципиално. Смело давай без него!
|
| |
|
|
|