|
Тема |
Re: Торта "Крем а ля крем" [re: Debora] |
|
Автор |
Пoли (новак) |
|
Публикувано | 04.01.05 03:31 |
|
|
Разбира се!
Тесто:
1 пакет ШОКОЛАДОВ разтворим пудинг-инстант.
6 яйца (да се отделят белтъци от жълтъци)
6 с.л. захар.
Разбиваме белтъците със захарта,после добавяме жълтъците и продължавайки да разбиваме,добавяме шоколадовия пудинг.
Фурната на 180 гр. Пече се 30 мин. във форма 26 см.
Когато блата изстине се намазва с крема.
Крем:
Разбиваме 1 пакет разтворим ВАНИЛОВ пудинг(80 гр.) в 3/4 ч мляко и смесваме с 250 мл. разбита сметана.
След като намажем изстиналия блат с крема,заливаме с шок. глазура:
2 с.л.захар+ 2 с.л вряла вода слагаме на слаб огън да се разтвори захарта. Добавяме 2 с.л. бренди и 100 гр. черен шоколад. Когато шоколада се стопи,добавяме 100 гр. масло. Оставяме малко да изстине,заливаме тортата и слагаме в хладилника.
Както виждате,в блата няма въобще брашно. Затова той много се надува при печенето и много силно пада после,но това е нормално-да не ви плаши.
Крема е толкова лесен,че дори дъщеря ми току-що сама забърка такъв.
В шоколадовата глазура аз лично добавям на око теч. сметана,защото в противен случай застива силно и после не може да се реже.
Това е. Приятен апетит!
 Редактирано от Пoли на 04.01.05 03:33.
|
| |
|
|
|