Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:25 19.06.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Пирог с топено сирене [re: 4avdar4e]
Автор Eдин (такъв)
Публикувано23.12.04 18:19  



Аз ще ви кажа за решетката, въпреки че сигурно поне за половината от долната инструкция се сещате:

В разточен лист тесто правите с нож разрези -- успоредни прекъснати линии (през, например, 5 до 10 мм), които да се разминават -- прекъснатото на едната да е точно в средата на рязката на следващата. Познавате, че това е само половината работа. Другата половина е да го разпънете това нещо в посока, перпендикулярна на линиите така че разпъването да стане равномерно и да се получат ромбове с еднаква форма. Е това не го знам как става, но поизмислих нещо. Между другото, на снимката на Поли се вижда, че в горната (далечната) част ромбовете са по-тесни, отколкото на преден план и това не се дължи на перспективното изкривяване. Но вярно да се получи съвсем равномерно разпъване не е лесно. Та аз измислих и преди малко пробвах следното. Поставяте достатъчно голямо парче хартия върху някаква подвижна гладка плоскост (аз използвах подвижния плот на масата) и я посипвате с брашно. Слагате надупчения лист отгоре (ако не сте го дупчили на място) и повдигате единия край (успореден на разрезите в тестото) на тази плоскост като задържате единия край на листа тесто, за да не се плъзне целия надолу и да го търсите под масата. И той започва да се разпъва равномерно. Ако неще Повдигате полавно края на дъската, за да увеличите наклона. Може да помагате с леки потръсквания. После вземате хартията и с нейна помощ обръщате мрежата върху пирога.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?

Редактирано от Eдин на 23.12.04 18:21.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Пирог с топено сирене Пoли   05.11.04 22:56
. * Re: Пирог с топено сирене Petyata   23.12.04 15:57
. * Re: Пирог с топено сирене 4avdar4e   23.12.04 17:24
. * Re: Пирог с топено сирене Eдин   23.12.04 18:19
. * Re: Пирог с топено сирене Пoли   28.12.04 19:36
. * Re: Пирог с топено сирене Elinceto   28.12.04 19:40
. * Re: Пирог с топено сирене Eдин   28.12.04 21:13
. * Re: Пирог с топено сирене Пoли   30.12.04 03:26
. * Re: Пирог с топено сирене Elinceto   30.12.04 03:50
. * Re: Пирог с топено сирене Пoли   30.12.04 06:07
. * Re: Пирог с топено сирене Пoли   30.12.04 06:28
. * Re: Пирог с топено сирене Elinceto   30.12.04 15:50
. * Re: Пирог с топено сирене Eдин   30.12.04 14:34
. * Re: Пирог с топено сирене Almira   30.12.04 16:24
. * Re: Пирог с топено сирене Пoли   30.12.04 22:36
. * Re: Пирог с топено сирене Elinceto   30.12.04 22:40
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.