|
Тема |
Re: Пирог с топено сирене [re: 4avdar4e] |
|
Автор |
Eдин (такъв) |
|
Публикувано | 23.12.04 18:19 |
|
|
Аз ще ви кажа за решетката, въпреки че сигурно поне за половината от долната инструкция се сещате:
В разточен лист тесто правите с нож разрези -- успоредни прекъснати линии (през, например, 5 до 10 мм), които да се разминават -- прекъснатото на едната да е точно в средата на рязката на следващата. Познавате, че това е само половината работа. Другата половина е да го разпънете това нещо в посока, перпендикулярна на линиите така че разпъването да стане равномерно и да се получат ромбове с еднаква форма. Е това не го знам как става, но поизмислих нещо. Между другото, на снимката на Поли се вижда, че в горната (далечната) част ромбовете са по-тесни, отколкото на преден план и това не се дължи на перспективното изкривяване. Но вярно да се получи съвсем равномерно разпъване не е лесно. Та аз измислих и преди малко пробвах следното. Поставяте достатъчно голямо парче хартия върху някаква подвижна гладка плоскост (аз използвах подвижния плот на масата) и я посипвате с брашно. Слагате надупчения лист отгоре (ако не сте го дупчили на място) и повдигате единия край (успореден на разрезите в тестото) на тази плоскост като задържате единия край на листа тесто, за да не се плъзне целия надолу и да го търсите под масата. И той започва да се разпъва равномерно. Ако неще Повдигате полавно края на дъската, за да увеличите наклона. Може да помагате с леки потръсквания. После вземате хартията и с нейна помощ обръщате мрежата върху пирога.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?Редактирано от Eдин на 23.12.04 18:21.
|
| |
|
|
|