|
Тема |
Re: регион Хасково [re: Sapiens-s-s] |
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
|
Публикувано | 13.12.04 21:13 |
|
|
Смигдал:
няколко филии сух хляб се изпържват в загрято масло докато почервенеят хубаво. След като се извадят могт.ат да се консумират със сирене, кесело мляко или се прави попара със сирене.
"Пуска"
около 2.5 кг. шарено месо от прасето
3 г черен пипер/на 1 кг месо - едро счукан в хаванче
1 с. л. сол/ на кг месо
праз на вкус (обикновено в Хасково не се слага много праз - но зависи от вкуса на всеки)
Всичко се смесва много добре и се оставя 24 ч. да престои в хладилник. След това се взема малкото шкембе на прасето и хубаво се измива и се пълни със сместа, като плътно се натъпква. Зашива се и се оставя между две дървени дъски, притиснато с нещо тежко около 2 дни. След това може да се оваля в брашно и да се сложи в надупчена мрежа или тензух и се поставя висящо на проветриво място навън. Така стои около 1 месе. Консумира се нарязано на много тънко.
Да ви е вкусно...
Може да се използва и големия стомах на прасето, но той поема около 5 кг месо.
|
| |
|
|
|