|
Тема |
Re: регион Хасково [re: 1/2xackaвлийka] |
|
Автор | Haskovo (Нерегистриран) | |
Публикувано | 12.12.04 15:44 |
|
|
Друго,което съм яла само в Хасково е домашна турска баклава,от тази нарязана като звезда на малки ромбчета,домашна къпана баница с месо или със сирене и не на последно място е "мантъ" поне така си спомням.Беше от сварени късове по-дебело наточени кори,които след изстиване се заливат с кисело млеко и чесън,също и запържено масло.Сега си го приготвям от макарони,но без запръжка.
Може би и печено месо на фурна с ориз с много джоджен.Това си спомням от детството си и старите им дървени печки,на които всяко ядене беше вкусотия.Още нещо - това е баница от картофи.
|
| |
|
|
|