|
Тема |
Re: шкембе чорба [re: NiKl] |
|
Автор |
Debora () |
|
Публикувано | 10.12.04 22:34 |
|
|
Варя го само със зърна черен пипер, до момент в който може да се "откъсне" парченце от него с вилица (така го обичам).
Изваждам, и нарязвам на дребно, а бульона прецеждам.
В тиган слагам масло и като се разтопи и сгореши добавям брашно, и когато стане златисто (разбърквам през цялото време) добавям и червен пипер и разбърквам докато го поеме и него.
Връщам отново в тенджерата, където е бульона и доливам прясно мляко, след което посолявам на вкус.
Отделно си правя скълцан чесън, с лют пипер и оцет, и който обича си го овкусява.
Не давам точни мерки, защото рядко го правя и го правя "на око".
|
| |
|
|
|