|  | | 
| 
          | 
              
                | Тема |  Re: Филе от херинга [re: anbra] |  |  | Автор | anbra (коя ли е тя) |  |  | Публикувано | 05.12.04 09:51 |  |  |  | 
        
 Ето как приготвих моето филе от херинга и според мен е много сполучливо и вкусно.
 
 Херинга с винен сос
 интернационална кухня / основни ястия с месо
 
 
 ПОРЦИИ: 4
 
 ПРОДУКТИ:
 4 херинги по около 250 г, изчистени и посолени, лимонов сок, 2 главички кромид лук, 2 моркова, щипка мащерка, 1 дафинов лист, 1 ч. л. черен пипер, 2 карамфилови коренчета, 2 с. л. олио, 1 с. л. ябълков оцет, 1/2 л сухо бяло вино.
 
 
 
 ПРИГОТВЯНЕ:
 Херингите се измиват под течаща студена вода, подсушават се, напръскват се отвън и отвътре с лимонов сок, и се оставят в захлупен съд на студено. Лукът се почиства и нарязва на пръстенчета, морковите - на колелца. Всички останали продукти се слагат заедно в подходящ съд и се възваряват. Прибавят се лукът и морковите, и всичко ври 5 мин. Херингите се нареждат една до друга в правоъгълна форма и се заливат с горещата марината. Съдът се покрива плътно с домакинско фолио или капак и се слага в предварително загрята при 200 градуса фурна да се пече около 20 мин. Херингите се сервират топли или се оставят да изстинат в соса. Подходяща гарнитура - варени обелени картофи.
 
 
 ИЗТОЧНИК: Мила Георгиева
 ДОБАВЕНА НА: 10.10.2002
 
 "Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
 
 
 |  |  |  |  
 |   | 
 |