|
Тема |
Re: Филе от херинга [re: anbra] |
|
Автор |
anbra (коя ли е тя) |
|
Публикувано | 05.12.04 09:51 |
|
|
Ето как приготвих моето филе от херинга и според мен е много сполучливо и вкусно.
Херинга с винен сос
интернационална кухня / основни ястия с месо
ПОРЦИИ: 4
ПРОДУКТИ:
4 херинги по около 250 г, изчистени и посолени, лимонов сок, 2 главички кромид лук, 2 моркова, щипка мащерка, 1 дафинов лист, 1 ч. л. черен пипер, 2 карамфилови коренчета, 2 с. л. олио, 1 с. л. ябълков оцет, 1/2 л сухо бяло вино.
ПРИГОТВЯНЕ:
Херингите се измиват под течаща студена вода, подсушават се, напръскват се отвън и отвътре с лимонов сок, и се оставят в захлупен съд на студено. Лукът се почиства и нарязва на пръстенчета, морковите - на колелца. Всички останали продукти се слагат заедно в подходящ съд и се възваряват. Прибавят се лукът и морковите, и всичко ври 5 мин. Херингите се нареждат една до друга в правоъгълна форма и се заливат с горещата марината. Съдът се покрива плътно с домакинско фолио или капак и се слага в предварително загрята при 200 градуса фурна да се пече около 20 мин. Херингите се сервират топли или се оставят да изстинат в соса. Подходяща гарнитура - варени обелени картофи.
ИЗТОЧНИК: Мила Георгиева
ДОБАВЕНА НА: 10.10.2002
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
|
| |
|
|
|