|
Тема |
Re: denq na blagodarnosta [re: matiya] |
|
Автор |
lPA (минаващ) |
|
Публикувано | 24.11.04 23:28 |
|
|
Здравей пак, и аз се готвя за празника, но съм научила лошо чревоугодниците около мен и не щат да чуят и за пуйка. Та съм на вълна патица.
Другите са ти дали добри рецепти, аз ще се опитам да ти помогна да се възползваш от улесненията на пазара.
Значи пликовете се казват
Reynolds Oven Bags / Large /
Ne sa mestna marka, тъй като в " Българи в Америка " и други писаха за тях.
Плънката също се продава полуготова - става за 5-10 мин. Търси в секцията около брашно, галета, миксове. Тия дни даже е на големи купчини на видно място, има на различни фирми, на хлебна основа със зеленчуци е:
Stuffing Mix
Kartofenoto пюре - или сама си го правиш, или от сухо.
Сосът за поливане на месото също го има готов. Ако не намериш, добавяш 2-3 с.л. брашно към соса от опечената пуйка, бъркаш на котлон докато се сгъсти като можеш да добавиш вино и предпочитани подправки.
Традиционна гарнитура е и зелен боб - пресен, замразен, от консерва - прецени как ще ти е най-лесно, задушен.
Успех в готвенето и да си изкарате приятно празника.
|
| |
|
|
|