|
Тема |
Re: denq na blagodarnosta [re: matiya] |
|
Автор |
gal (oxygen) |
|
Публикувано | 24.11.04 22:40 |
|
|
Аз тази година съм на работа и мъжът ще готви пуйката с портокали и мед от този сайт.
Много е важно да не прегори соса, за да стане хубав гъст сос после като се сготви отделно като грейви (с брашно, мляко и масло ако не е достатъчно мазно).
Важна е и плънката (макар че ние я сервираме отделно) от стар хляб, светли стафиди, орехи, бульон, гъби, сол, магданоз, босилек. Пече се във фурната.
Хубаво е да има и сос от червени боровинки, но тук не се намират; добре че се запасяваме предварително. Тиквеният пай също е важен десерт, ако не знаеш как се прави и искаш ще ти пусна рецепта. Утре ще приготвим и шоколадов кейк със череши.
Сещам се сега, че дори преди да зе омъжа за чуждоземец и да празнуваме неговите национални празници заедно баба правеше чудна пуйка в гювеч или с кестени или с кисело зеле, а понякога само с ориз и стафиди.
Редактирано от gal на 24.11.04 22:44.
|
| |
|
|
|