|
Тема |
Re: denq na blagodarnosta [re: matiya] |
|
Автор |
lPA (минаващ) |
|
Публикувано | 24.11.04 22:23 |
|
|
Здравей matiya,
Няма да ти давам конкретна рецепта, а общи насоки, щом досега не си правила пуйка. Съветвам те да избереш възможно най-малката, която намериш, което не си е много лесно, и освен ако не правите събиране на много хора.
Най-лесно се пече в найлонов плик за печене - продават се в магазините до другите затварящи се пликове, метални и найлонови фолиа. Взимаш най-големия размер - за пуйка. На опаковката на пликовете пише как се използват, а вътре има описание по колко време се пекат видовете меса в зависимост от теглото им. Дадена е и вътрешната температура на готовото месо, а такива термометри се продават навсякъде.
С такъв плик няма да висиш пред фурната на всеки 20 мин и да поливаш пуйката, месото става крехко и сочно, тъй като се запазват соковете. Знаеш и колко време ще ти отнеме печенето.
Нещо като - то само се готви, а ти се занимаваш с по-приятни неща.

|
| |
|
|
|