|
|
| Тема |
Re: Молба [re: дpyra жeнa] |
|
| Автор | Apтo (Нерегистриран) | |
| Публикувано | 24.11.04 18:38 |
|
|
|
За притискането. Може да се сложи някакъв пластмасов капак от друг съд, или по-голяма чиния както се притискат сърмите, или капак на по-голяма тенжера която не ползвате често. Тежестта за притискане, щом ви е трудно да намерите речен камък, то вземете друг, но в НИКАКЪВ случай не следва да е на базата на варовика (мрамора си е пресован варовик, никога не бива да се слага в кисела среда защото ще се разпадне на пясък), или месингов хаван, или каквото друго ви попадне под ръка, стига да е чисто.
За измерването на солта. Казвате че съда ви е 35 литров. Да приемем че от този обем ще ползвате за зелето 30 лт. (5 литра ще е разстоянието от зелето до горния ръб на съда). Умножавате 30 лт по 2 кг на 100 лт и установявате че са ви необходими около 600 гр. морска сол.
Успех !
| |
| |
|
|
|