|
|
| Тема |
Re: Чимен [re: Гинec] |
|
| Автор | Apтo (Нерегистриран) | |
| Публикувано | 24.11.04 04:49 |
|
|
|
Чувена (или чювена) е корен с белезникав цвят. Важна съставка за правене на булама от гроздов сок. Забравени вкусове. Жалко. Не съм ял истинска булама поне 45 години, отделно стои въпроса че никога не съм правил. Един-два пъти съм виждал как майка ми прави на двора, но съм бил дете и последната ми грижа е било да знам как се прави. После, когато започнах да се интересувам (старчески мераци), не можах да намеря рецептата. Пук и чювен не се намираше лесно. Истината е че не съм търсил сериозно. Най-вече за това, че правенето е свързано с много бъркане на пресечения от чювена и все по-сгъстяващия се гроздов сок, при това над огъня. Но като десерт си е страшна вкусотия.
| |
| |
|
|
|