|
Тема |
Re: Свинска пача [re: F1] |
|
Автор |
Eдин (такъв) |
|
Публикувано | 19.11.04 16:08 |
|
|
Е, сега се топна съвсем сам(а)  Хубава аналогия направи. Нуждае се само от една поправка:
Без нагряване или яко бъркане е все едно да чакаш да се запали клечката, без да я драснеш.
На теория си представяш нещата горе-долу добре. Опитай, обаче, на практика. Обсъдих го на обяд с двама химици. Единият е експериментатор и се съгласи бързо с мен. Другият беше теоретичен химик -- реагира точно като тебе. Но след това се позамисли и каза -- абе без да го напънеш отвън в началото, може доста да почакаш. Твоята екзотермична реакция става и при нормална температура, но дори и при идеални условия -- достатъчно ситни кристали сода (голяма контактна повърхност), и хомогенна незамръзнала мазнина, ще й трябва доста време за да набере скорост. Яко бъркане, както каза Репичка.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
|
| |
|
|
|