Зависи за какво ще ползваш крема. Какъв точно ти трябва - за намазване отгоре, за пълнене, за слепване?
За намазване най-добре става с разтопен сладкарски шоколад+малко масло. в краен случай може и течен шоколад от буркан, като Нестле или Финети например, но да не е много течен. Остави го да се размекне на стайна Т и после мажи с лъжица и нож
за пълене аз най-харесвам нишесте ванилия. приготвяш го по указанията на опаковката (по-добре да е с прясно мляко, а не с вода) като накрая добавяш 50-70 гр масло за по-плътен вкус.
За слепване най-дорбе става маслен крем - 2 размекнати масла + 1 чаена чаша пудра захар + ванилия. Ако искаш добавяш 3-4 суп лъж вкусен, гъст мармалад по избор. Този вариант май е най-вкусен за децата.
Същата смес - масло + пудра захар може да ползваш за надписи или изписване на малки елементи върху тортата. Просто ги разбъркай хубаво (ако имаш боя за сладки сложи малко, ако не - може с една капка сгъстен ягодов сироп напр от концентратите за разреждане. или просто така - без цвят). Вземи едно малко найлоново пликче и сипи сместа вътре. С игла пробии малка дупка в ъгъла на пликчето и докато стискаш с другата ръка изписвай каквото си намислила. по същия начин може да изписваш с течен шоколад върху бял крем. Зависи от цвета на тортата.
Много гъст крем за торта и др правя от течната сметана в картонена кутия 1 литър (опаковката изглежда като натуралните сокове). Но на кутията да пише, че съдържа 35% (или повече) мазнини - това е гаранция че хубаво ще се стегне след като я изстудиш. Тази сметана се послажда на вкус (1 -2 чаши пудра захар), разбива се с миксер докато се сгъсти и после мажеш каквото решиш. става за пълнене, за слепване, за украса отгоре. Ако след рабиване я смесиш с разтопен сладкарски шоколад (500 мл сметана, 100 гр шоколад) или с течен шоколад се получава това което наричат chocolate frosting, т.е шоколадова глазура.
Най-перфектните покрития за торти стават с Royal Icing или Ready Icing. не знам как се казва на български, но мога да ти го опиша. Представлява бяло блокче, съдържа мн захар и др съставки. Един вид захарно тесто. Не се пече, консумира се както е. отначало е твърдо, но след малко размачкване омеква и става точно като пластелин. Продава се в различни разфасовки и предполагам че може да се намери в хипермаркетите. иделано е за облицовка на всякакви торти (придава гладък и изящен вид, точно като на сватбените торти), за направата на малки фигурки - цветя, рози, животинки, къщички, лентички и тн. работи се с него така сякаш ползваш пластелин. Ако много лепне си топиш пръстите в пудра захар. Като направиш фигурките , те много бързо засъхват, втвърдяват се и приемат формата която си направила. ако не ти се харесва добави 2-3 капки вода и ги размеси отново. Така може да преправяш същия материал колкото си искаш
Никак не е трудно! Опитай!
А за превода:
Pillsbury® Moist Supreme® Yellow Cake Mix - това е готова тортена смес, прахообразна. Съдържа всичко - брашно, нишесте, бакпулвер, ароматизатори, и тн. Отваря се пакета и се разбива за 2 мин с 3 яйца, малко вода и олио - според указанията на опаковката. Пече се в тортена форма спред указанията/размерите посочени на опаковката. Тук, при нас най-добри са смесите на Betty Crocker. Има най-различни фирми-производители, ти може да пробваш с каквато намериш - резултата ще е същия. Проблем ще е само тогава, когато искаш да изрязваш форма от готовата торта. Те са изключително меки, влажни (все едно са сиропирани), трошливи и много ронливи. като се разреже падат много трохи, затова е трудно да се придържат в определена форма, но не е невъзможно. В случая с раклата е лесно, защото има едни специални тавички за печене на хляб - loaf pan - правоъгълни, продълговати и тесни, което означава че тортата ще излезе от фурната в формата която ти трябва, т.е няма какво толкова да се реже и размерва.
Pillsbury® Creamy Supreme® Milk Chocolate Frosting - Готова Глазура от млечен шоколад. Продава се в пластмасови кръгли кутии. При нас - в разфасовки от 450 г. Не знам какво има на бг пазар но преполагам че се намира в по-луксозните супермаркети.
надявам се да съм ти била полезна. Пиши ако имаш повече въпроси и после да не забравиш да се похвалиш
успех!
|