| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Свинска пача [re: Sapiens-s-s] | 
                 |  
| Автор | Apтo (Нерегистриран) |   |  
| Публикувано | 18.11.04 05:59 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Благодаря за подаръка, наистина техниката е съблазнителна.
 Аз обикновено получавам подобен резултат, но за това се иска повече време.
 Пача се яде обикновенно в студено време. Оставям съда с пачата (или шкембето) вечерта навън, на сутринта мазнината се е "вдигнала" на повърхността и е замръзнала така, че без всякаква трудност се отделя от останалата желирана маса. Едно време с така отделената мазнина, пък и с други излишни мазнини се е правило сапун (някой да ми каже как ?). Сега домашно приготвения сапун е на голяма мода, но това е тема на друг мохабет.
 Така обезмаслената пача, ако е в по-големи количества, се съхранява било чрез стерилизация в буркан, било като колбас (покрай другите съставки, да не забравите чесъна !!!). Но за колбас от пача може би ще трябва да се прибави и нещо като желатина. Аз сгъстявам шкембе-чорбата с телешки крак разрязан на 2 по дължината. Приготвям си няколко буркана и чакам да ми дойдат на гости познавачи, за да оценят направеното. 
 Добър апетит !
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |